KÖK & form

Väla Centrum ingång 4 & 5
Helsingborg

042-20 53 03

Skicka mail
Öppet
Mån-Fre 10-20
Lör-Sön 10-18

Recept

-------------Julen----------------------------

Mannerströms saftiga lussekatter

Saftiga lussekatter hör Lucia till! Gyllengula av saffran och kryddade med lite nystött kardemumma blir de oemotståndliga. Recept från Mannerströms julkokbok.


FOTO: TOMAS YEH

Ingredienser

Mannerströms saftiga lussekatter100 g smör 
1 g saffran 
5 dl mjölk 
50 g jäst 
250 g kesella (1%) 
2.25 dl strösocker 
1 msk kardemumma, nystött 
0.5 tsk salt 
1.5 l vetemjöl, ca 
Garnering av lussekatterna1 dl russin till dekoration 
1 st ägg till pensling, uppvispat 

Mammas kardemummakaka

 JOEL WÅREUS
När vi var små svängde mamma ibland ihop den här goda kardemummakakan när vi skulle dricka kvällste. Det skulle absolut bakas i gjutjärnspanna, och på något vis blir det godare så! Min mormor gjorde likadant när hon bakade kakan till sina barn. Den här kakan är godast nybakad! /Malin - Receptet kommer från kakbokenSvenska kakor och desserter.

FOTO:

Bengts alkoholfria glögg

Bengt provade alkoholfria glöggar men gillar sin egen bäst!

FOTO: TV4

Ingredienser

1 del svartvinbärssaft